סוגי הטיפול

מה הם סוגי הטיפול בהתמכרות?

הטיפול בהתמכרויות הינו רב תחומי, אינטגרטיבי (משלב ומקיף), ומותאם באופן אישי למטופל תוך התחשבות רבה בצרכים וברצונות של כל מטופל. ישנם שלושה סוגי טיפול עיקריים ואלה הם: הטיפול הרפואי, הטיפול הפסיכולוגי והטיפול הסוציאלי (חברתי). שלושת סוגי הטיפול העיקריים מיועדים למטרות שונות ומשלימים זה את זה.

 

  1. הטיפול הרפואי: מטרותיו של הטיפול הרפואי מתחילות מהפן הפיזי- גמילה מהחומר הממכר, מניעת הישנות השימוש בחומר הממכר (חזרה לשימוש), תוך התייחסות להפרעות נפשיות או גופניות נלוות להתמכרות. הטיפול הזה יכול להיות בתחליפי סם, במרפאת כאב או באשפוז במידת הצורך, מכיוון שיש גמילות שהן מסכנות חיים, או שההתנתקות מהחומר קשה מאוד.
  2. הטיפול הפסיכולוגי: לפעמים, אדם שמגיע לטיפול עדיין לא בטוח לגמרי שהוא רוצה להגמל. יכול להיות שהמשפחה דחפה אותו, או שהוא רוצה להפסיק אבל מפחד איך החיים שלו ייראו בלי ההתמכרות. בשלב הראשון, מטרת הטיפול היא הגברת המוטיבציה לשינוי- למה באמת חשוב לאדם לטפל בהתמכרות? בנוסף, עובדים יחד על הגברת תחושת המסוגלות לבצע את השינוי, כי לפעמים אדם נמצא בעומק ההתמכרות וקשה לו לדמיין את חייו בלי, או שהוא לא מאמין שיצליח.
    בשלב השני, מטרת הטיפול היא לסייע בשינוי התנהגותי, תוך שינוי דפוסי חשיבה מזיקים והתמודדות עם ההשתוקקות לחזור ולהשתמש בחומר הממכר או לחזור להתנהגות הממכרת.
  3. הטיפול הסוציאלי: נוסף על הטיפולים הרפואיים והפסיכולוגיים, קיים הטיפול הסוציאלי שמהווה מרכיב חיוני בכל מערך טיפול בהתמכרויות. מטרת הטיפול לסייע לבנות מחדש את סביבת החיים החברתית על כל מעגליה.

 

בנוסף, טיפול קבוצתי יכול להשלים את תמונת הטיפול והתמיכה וכך גם פעולות שיקומיות אחרות סביב תעסוקה, לימודים ונוספים.

לסיכום, ישנם סוגים רבים של טיפול, כאשר לכל אחד מותאם הטיפול שנכון לו\לה בהתאם למצב. ממליצים תמיד לברר על סוג הטיפול שמתאים לכל מקרה ספציפי.

אם לתחושתך את.ה או מישהו מקרובייך מתמודד עם התמכרות, אנו ממליצים לפנות לטיפול שיעזור לך להחזיר את השליטה והנחת לחיים באחד הקישורים הבאים:

על המאמר
שתפו ועזרו לנו להגיע לעוד אנשים(:

תוכן עניינים

יש לכם שאלות נוספות? השאירו פרטים ונחזור אליכם!
מרכז המידע
אולי יעניין אתכם לקרוא על...

פנייה למרפאת המרכז הישראלי להתמכרויות

אנא מלאו את הפרטים הבאים ואנו נשוב אליכם במהירות האפשרית
*אין למלא פרטים של אדם אחר ללא הסכמתו וידיעתו 
לתשומת ליבכם – זמן ההמתנה לכניסה לטיפול במרפאה הוא למעלה מ-6 חודשים

פרטים אישיים
גורם מבטח:
במידה והטופס מוגש עבור אדם אחר:
דילוג לתוכן