טיפים לעזרה עצמית

בעמוד הקרוב נפרט כאן עצות מבוססות מחקר ונסיון, למי שרוצה להתחיל
בצורה עצמאית או ללוות את הטיפול המסורתי עם עבודה אישית. 

לבקש תמיכה

זה יכול להיות חבר/ה בעבודה, חבר/ה טוב/ה, בן/בת הזוג, דמות דתית, מטפל/ת או רופא/ה. בקשו מאותו אדם בנימוס, ברגע המתאים, וגם אם הם אומרים לא- קבלו את זה בהבנה ובקשו מאדם אחר.

להחליט לעשות שינוי

למה חשוב לכם לעשות שינוי בהרגלים שלכם? מה אתם מפסידים אם אתם ממשיכים באותה דרך? כתבו את זה על דף שילווה אתכם ברגעים הקשים. זה יעזור לכם להתמיד בהחלטה שלקחתם.

בחירת המטרה

הציבו לעצמכם מטרה ריאלית ואפשרית, שמתאימה לנסיבות האישיות שלכם. מה נכון לכם כרגע- להפסיק לגמרי או רק להפחית שימוש? עדיף מטרה קטנה ובת השגה, ומשם תתקדמו הלאה.

הפחתה הדרגתית

בחרו את הדרך שהכי מתאימה לכם לטווח הארוך ושתוכלו לעמוד בה. חשבו על דרכים להפחית בצורה יצירתית, כמו להקציב סכום מסויים לשימוש, להשתמש רק פעם אחת ביום, או לקנות כמות לפעם אחת. כתבו את המטרה שבחרתם על דף תחת הכותרת "החוזה שלי עם עצמי".

מעקב

מומלץ לפתוח יומן בשביל התהליך, ולכתוב מתי השתמשת או רצית להשתמש. כך תוכל/י לדעת מה הטריגרים שלך לשימוש ולמצוא דרך אחרת להתמודד. היומן גם יעזור לך לראות את ההתקדמות, ולהבין מה עוזר לתהליך שלך ומה מפריע. זכרו במיוחד להמנע ממצבים, מקומות ואנשים שמעוררים את ההתנהגות ההתמכרותית.

איך להתמודד עם "קרייבינג"

מצבים מלחיצים, מקומות שהיית רגיל להשתמש בהם, אנשים מסויימים- כולם עלולים להיות טריגרים לשימוש. ברגעים כאלה, כדאי למצוא דרך אחרת להתמודד כמו חבר להתקשר אליו, פעולה מרגיעה או הסחת דעת.

להגיד לא

לא קל להגיד לא כשמציעים חומר שמשתוקקים אליו. חשוב לתרגל את זה, ולהגיד את זה באופן בטוח ומלא. זכרו שאתם לא פוגעים באף אחד בכך שאתם שומרים על עצמכם- להיפך, לעתים קרובות אתם מעוררים בהם השראה למקרה שיירצו לעשות זאת גם.

לשמור על הגוף

שמרו על תזונה בריאה עם הרבה מים ושינה, מצאו לעצמכם שגרת פעילות גופנית, ואם אתם מתמודדים עם כאב כרוני- צרו קשר עם מרפאת כאב.

למלא את הואקום

מלאו את הואקום שנוצר- בצורה טובה. העסיקו את עצמכם בדברים אחרים עם אנשים שאינם במעגל ההתמכרות, ושמרו את הכסף שאתם חוסכים מכך שאתם לא משתמשים למטרה שחשובה לכם.

להתמודד עם הישנות

הדרך לגמילה מוחלטת היא לא פשוטה, והגיוני שיהיו קשיים ולעתים הישנויות. אל תהיו קשים עם עצמכם. דברו עם התומך/ת שלכם, חשבו למה זה קרה ואיך אפשר להשתפר בעתיד. אל תתייאשו מהתהליך- אתם עושים את הדבר הנכון.

אנו מאחלים לכם המון הצלחה במסע החשוב הזה, ומאמינים בכם שתצליחו לדבוק בהחלטה גם ברגעים הקשים.

פנייה למרפאת המרכז הישראלי להתמכרויות

אנא מלאו את הפרטים הבאים ואנו נשוב אליכם במהירות האפשרית
*אין למלא פרטים של אדם אחר ללא הסכמתו וידיעתו 
לתשומת ליבכם – זמן ההמתנה לכניסה לטיפול במרפאה הוא למעלה מ-6 חודשים

פרטים אישיים
גורם מבטח:
במידה והטופס מוגש עבור אדם אחר:
דילוג לתוכן