טיפים מנצחים לנוכחות הורית

מצד אחד אתם רוצים וצריכים לשמור על גבולות בטוחים לילדים בתחומי חיים שונים ומצד שני אתם רוצים וצריכים לאפשר להם אוטונומיה מספקת לצמיחה ועצמאות. איך מג׳נגלים בין זה לזה? נוכחות הורית היא נוכחות יציבה וקבועה בחיי הילדים, ומכאן גם שככל שהמעורבות בגילאים הצעירים תהיה מבוססת יותר, ככה הילדים שלנו יתרגלו ויכירו בנוכחות שלנו גם בעתיד.


אוקי, אז
איך מייצרים נוכחות הורית?

שיח חופשי וספונטאני – נסו לשמור על אווירה אינטימית, פתוחה, מכילה. שיח ספונטאני מסתמך על אמון ומזין את האמון. אתם משדרים למתבגרים שאתם סומכים עליהם שיישמרו מסכנות וידווחו על הדברים החשובים והם, יסמכו עליכם שתגיבו בצורה טובה על פתיחות וכנות מצידם. ככל שתתמקדו בעמדה "חוקרת" במטרה להשיג מידע מהילדים על פעילות שנראית לכם בעייתית, , ככה יצטמצם שיתוף הפעולה.

הציבו גבולות והיו עקביים לגביהם- כללים הם איתותים עבור הילדים, שמסמנים להם שאיכפת לכם מהם ומהביטחון שלהם. לכל משפחה ערכים ואמונות משלה ומכאן גם סדרת כללים שמתאימה לה. החליטו מה בסדר ומה לא בסדר במשפחה שלכם וודאו שהילדים מכירים את הכללים ומבינים מהן ההשלכות כשחורגים מהם. אפשר אפילו לשתף אותם בתהליך קביעת הכללים. בני זוג- ודאו שיהיה לכם קול מאוחד. אל תבהלו מתגובת הנגד שמגיעה עם הצבת גבולות הוריים ואל תיכנעו לדלתות נטרקות וגלגולי עיניים.

הכירו את החברים של הילדים שלכם- ובררו עם מי הם מבלים. הכירו את החברים בהסעות לחוגים או לבילוי משותף, הזמינו חברים הביתה.

רשת הורים- מכירים את ״כולם״ ו״אף אחד״? "כולם״ יוצאים למסיבה ; "כולם״ חוזרים מתי שהם רוצים… ; ל"אף אחד״ אין שעת חזרה״ ; דברו עם ההורים של החברים, תאמו עמדות. אח״כ שבו עם המתבגרים והעבירו להם את המידע. שתפו אותם בסיכומים שהחלטתם עליהם. הקשיבו לתגובתם, וכשזה מתאים, נהלו משא ומתן ממקום שנותן להם להביע את דעתם ואת רצונותיהם.

נהלו שיחה פתוחה ולא שיפוטית על אלכוהול, סמים והתנהגויות ממכרות- החשיפה של המתבגרים לשימוש בסמים ואלכוהול (ברחוב, בטלוויזיה, במחשב, בסלולר) בדרך כלל אינה מתאימה וטבעית והיא מביאה איתה שאלות שחשוב לספק להן תשובה. דברו איתם על הסכנות בשימוש בסמים ואלכוהול, ושהייה ממושכת במסכים. תאמו ציפיות בנוגע לדברים וזכרו, הימנעות משיחה – היא גם מסר. שיחה על הנושא מסמנת למתבגרים שאפשר לדבר איתכם על זה, להתייעץ וגם לבקש עזרה כשיש צורך.

הכירו את הרגלי הגלישה והבילוי הדיגיטליים של ילדיכם ופקחו על כמות הזמן שהם מבלים בגלישה וכן על התוכן אליו נחשפים. אפשר גם להיעזר בפתרונות סינון ופיקוח המותקנים על ספקי הרשת בבית.

קיבעו גבולות וזמנים לגלישה וצפייה– והקפידו להרחיק טלפונים ומסכים שונים מזמן הבילוי המשפחתי שלכם.

 

 

תהיו חברים - שתפו עם עוד הורים
תהיו חברים - שתפו עם עוד הורים

פנייה למרפאת המרכז הישראלי להתמכרויות

אנא מלאו את הפרטים הבאים ואנו נשוב אליכם במהירות האפשרית
*אין למלא פרטים של אדם אחר ללא הסכמתו וידיעתו 
לתשומת ליבכם – זמן ההמתנה לכניסה לטיפול במרפאה הוא למעלה מ-6 חודשים

פרטים אישיים
גורם מבטח:
במידה והטופס מוגש עבור אדם אחר:
דילוג לתוכן