כיצד לשמור ולחזק את מערכת היחסים כגורם חוסן ומניעה

כן, אנחנו יודעים. לתפוס את המתבגרים לשיחה זאת משימה מורכבת על גבול הבלתי אפשרית. אבל, קשר חזק איתכם, ההורים הוא אחד הדברים שיכולים להגן עליהם כשמדובר בהתמכרויות

(ואת זה אפילו המחקרים הוכיחו). אז אפילו אם תחטפו טריקת דלת, או תענו במלמול והפניית הגב, אל תוותרו על זה ועזרו להם להרגיש אהובים ומחוברים. הנה כמה רעיונות לחיזוק הקשר בינכם:

1. אוכל מחבר – אכלו יחד ארוחה משותפת לפחות פעם בשבוע.

2. זמן משפחתי – אל תוותרו על זה גם כשהם גדלים. נסו לשמור או לייצר שגרה של ביקורים משפחתיים וחברים, טיולים, פעילויות משותפות.

3. אחד על אחד – נסו לבלות איתם לפחות כמה דקות ביום לבד. כלומר ביחד. אבל רק אתם. אפילו לצפות יחד בטלוויזיה או להיות איתם כשהם משחקים במחשב- נחשב.

4. שיחות עם שאלות פתוחות – נסו לפתח שיחה בעזרת שאלות הדורשות תשובות מפורטות יותר מ״כן״ ו״לא״. למשל – ״מה עשית במסיבה״? או ״מה הפריע לך לחזור בזמן הביתה״?

5. בלי שיפוטיות – נהלו שיחה פתוחה ולא שיפוטית על אלכוהול, סמים, שימוש והתנהגויות ממכרות אחרות.

6. פידבק חיובי – תרימו להם. תנו משוב חיובי. הם צריכים לדעת שאתם יכולים לראות אותם גם מעבר לפשלות או לטעויות שלהם. "אני יודעת שאתה אדם מאוד אכפתי ושהחברים שלך חשובים לך מאוד."

7. חיבור פיזי – תנו חיבוק או שימו יד על הכתף שלהם כשזה מרגיש נכון.

8. תקשיבו – לפעמים, זה כל מה שצריך. פשוט לאפשר להם לפרוק.

9. מרחב בטוח – לכולנו, אבל לילדים בפרט, יש נטייה להסתיר רגשות אמיתיים מתוך פחד, חשש לאכזב או מבוכה. זכרו את זה וצרו מרחב בטוח, לא שיפוטי ומכיל.

10. סאבטקסט – הקשיבו בין המילים. שימו לב לשפת הגוף, להבעות הפנים ולקושי של ילדכם למצוא את המילים הנכונות לשימוש.

11. תגידו תודה – לילד/ה שלכם, על השיחה. גם אם היא לא התנהלה כמו שרציתם. עצם הכרת התודה תגרום לילד שלכם להרגיש טוב, ותדגיש עד כמה השיחות הללו חשובות לכם.

 

 

 

תהיו חברים - שתפו עם עוד הורים
תהיו חברים - שתפו עם עוד הורים

פנייה למרפאת המרכז הישראלי להתמכרויות

אנא מלאו את הפרטים הבאים ואנו נשוב אליכם במהירות האפשרית
*אין למלא פרטים של אדם אחר ללא הסכמתו וידיעתו 
לתשומת ליבכם – זמן ההמתנה לכניסה לטיפול במרפאה הוא למעלה מ-6 חודשים

פרטים אישיים
גורם מבטח:
במידה והטופס מוגש עבור אדם אחר:
דילוג לתוכן